Actualitate

VIDEO. Ex-președintele R. Moldova Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore. Procurorii au făcut publice mai multe detalii în urma perchezițiilor de astăzi

post-img
Procuratura Anticorupție
Sursa foto: imagine simbol

Procurorii au anunțat detalii în legătură cu perchezițiile efectuate la mai multe locații ale familiei ex-președintelui R. Moldova Igor Dodon.

 „Procurorii au descins în mai multe locații, fiind efectuate 10 percheziții în mai multe imobile și trei automobile, în așa numitul dosar „Kuliok”. În cadrul anchetei sunt cercetate fapte cu privire la îmbogățire ilicită, trădare de patrie, corupere pasivă și finanțare ilegală a partidului care au avut loc în perioada 2014 până în prezent, inclusiv evenimente ce au fost date publicității în sursele mass-media. Subiecții anchetei este un ex-președinte al R. Moldova, precum și persoane interpuse ai acestuia și alte persoane ce au tangență la faptele instrumentate. În rezultatul perchezițiilor au fost depistate mai multe bunuri de lux, mijloace bănești, contracte, recipise care au fost ridicate și urmează a fi examinate. Una din persoane a încercat să distrugă probele prin nimicire. 

Persoanele investigate au ascuns unele bunuri și documente relevante pentru cauza investigată. În una dintre locațiile percheziționate au fost depistați peste 600 mii de lei, peste 17 mii de euro și o mie de dolari. 

Au fost dispuse măsuri de reține pentru 72 de ore în privința a 2 persoane”, au anunțat procurorii.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter