Extern

Tel Avivul a luat decizia de a ataca „în mod clar și cu forță” Iranul

post-img
Prim-ministrul Benjamin Netanyahu convoacă o reuniune a cabinetului de război la Tel Aviv

Tel Avivul a luat decizia de a ataca „în mod clar și cu forță” Iranul, pentru atacul său cu rachete și drone de sâmbătă seara, relatează Times of Israel.

Ședința cabinetului israelian de război s-a încheiat, iar presa israeliană anunţă ca există o decizie: Israelul va ataca Iranul! Nu exista detalii despre când şi cum.

Răspunsul va fi menit să transmită mesajul că Israelul „nu va permite ca un atac de o asemenea amploare împotriva sa să treacă fără o reacție”, potrivit televiziunii Canal 12, scrie TVR Info.

Răspunsul va fi, de asemenea, menit să arate clar că Israelul nu va permite iranienilor să „stabilească ecuația” pe care au încercat să o afirme în ultimele zile. Aceasta pare a fi o referire la avertismentul Iranului că viitoarele lovituri israeliene asupra teritoriului iranian, inclusiv asupra sediilor sale diplomatice internaționale, vor fi de acum înainte din nou întâmpinate de lovituri iraniene de represalii asupra Israelului.

De asemenea, televiziunea spune că Israelul nu dorește ca răspunsul său să declanșeze un război regional sau să spulbere coaliția care l-a ajutat să se apere împotriva atacului iranian. În plus, Israelul intenționează să își coordoneze acțiunea cu SUA.

Cabinetul de război este programat să se reunească din nou mâine, pentru o nouă discuție pe această temă, ceea ce indică faptul că este puțin probabil ca un atac israelian să aibă loc astăzi.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter