Sport

Partida dintre FC Sheriff și AS Roma a adunat în tribunele stadionului din Tiraspol aproape 11 mii de suporteri. În centrul atenției a fost antrenorul Jose Mourinho

Partida dintre FC Sheriff și AS Roma a adunat în tribunele stadionului din Tiraspol aproape 11 mii de suporteri. În centrul atenției a fost antrenorul Jose Mourinho

Partida dintre FC Sheriff și AS Roma a adunat în tribunele stadionului principal din Tiraspol aproape 11 mii de suporteri entuziasmaţi, care au creat o atmosferă de excepție. În centrul atenției a fost, însă, legendarul antrenor Jose Mourinho, care a împărțit sute de autografe şi a făcut fotografii cu fanii săi.

DRIAN SĂU, jurnalist, TVR MOLDOVA: "Peste zece mii de suporteri sunt așteptați vină la meciul dintre FC Sheriff și AS Roma. Ultima oară, o asemenea audiență la o partidă disputată la Tiraspol a fost înregistrată în 2021. Atunci, când "viespele" au primit vizita celor de la Real Madrid."

Deși la casele de pariuri, FC Sheriff nu era considerată favorită, microbiștii tiraspoleni erau siguri, înainte de fluierul de start, că victoria va fi de partea "viespilor".

Atracția duelului au fost starurile formației AS Roma, printre aceștia Paulo Dybala și Romelu Lukaku, care, împreună, valorează 70 de milioane de euro.

Printre miile de susținători ai clubului tiraspolean am întâlnit și câțiva fani devotați ai formației AS Roma.

90 la sută din locurile disponibile pe arena din Tiraspol au fost ocupate. Suporterii au scandat pe tot parcursul meciului, în special când FC Sheriff a marcat golul egalizator.

În prim-plan a fost, însă, Jose Mourinho, care, fiind suspendat, nu a avut voie să ocupe locul obișnuit pe banca tehnică. De aceea, legendarul antrenor a stat în tribune. Fanii l-au asaltat pe tehnicianul portughez, care a fost nevoit să facă sute de fotografii și să ofere autografe pe bandă rulantă.

JOSE MOURINHO, antrenor, AS Roma: „Oamenii au fost drăguți cu mine și mi-a plăcut să mă fotografiez și să ofer autografe. M-am simțit foarte bine."

Următorul meci din grupele Ligii Europei se va disputa la Tiraspol pe 26 octombrie. Atunci, FC Sheriff va primi vizita clubului elvețian FC Servette, care are un lot de aproape 30 de milioane de euro.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter