Actualitate

Acordul de grant cu BIRD pentru creșterea productivității agricole, ratificat de Parlament

post-img
bani, Acord, ratificare
Sursa foto: imagine simbol

Parlamentul a ratificat Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) pentru finanțarea activităților de atenuare a degradării terenurilor și creșterea productivității agricole.

În baza acordului, R. moldova va beneficia de un grant în valoare de 3,105 milioane de dolari în cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”. Finanțarea are mai multe componente: fortificarea capacităților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerului Mediului, granturi pentru fermieri și suport pentru reabilitarea fâșiilor forestiere de protecție.

Acordul de grant va fi implementat până la sfârșitul anului 2024.

Tot în cadrul ședinței plenare de astăzi, deputații au votat, în lectură finală, proiectele de ratificare a două amendamente la Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare. Acestea prevăd anularea construcției Punctului de Inspecții la Frontieră Otaci/Unguri. Banii sunt realocați pentru îmbunătățirea tehnică a laboratoarelor de siguranță a alimentelor din Chișinău și din oficiile teritoriale. 

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter