Actualitate

„De la inimă la inimă”: Gest deosebit de solidaritate între copiii din Cernăuţi

„De la inimă la inimă”: Gest deosebit de solidaritate între copiii din Cernăuţi

Gest deosebit de solidaritate între copiii din Cernăuţi. Ei au organizat un târg de caritate în beneficiul unei colege a cărei familie trăieşte în condiţii foarte grele. În cadrul evenimentului intitulat "De la inimă la inimă" au fost scoase la vânzare obiecte create de copiii români de la Gimnaziul din localitatea Probotești.

Povestea colegei lor i-a sensibilizat enorm pe elevii şcolii din Proboteşti, aşa ca au creat cele mai deosebite obiecte artizanale şi le-a expus pentru vânzare la Palatul Național al Românilor din Cernăuți


„Împreună cu colegii mei a apărut ideea de confecționa haine naționale pentru păpuşi şi astăzi, fiind in postul mare, a apăru ideea să o ajutăm pe o colegă de a noastră. Ea este nevoită să trăiască în condiții mai grele”.


TATIANA TUTUNARU profesor: „Copiii deşi ţin foarte mult la fiecare obiect confecționat de ei, au fost de acord să se despartă de aceste păpuși în folosul unui copil care necesită ajutor. E vorba de o fetiţă cu nişte necesități deosebite. E orfană de mama iar tatăl este bolnav de mult si condițiile sunt foarte dificile. Fetiţa are nevoie de multă grijă şi ajutor”.


Povestea de viață a fetiței a ajuns în atenţia românilor din Cernăuți datorită jurnalistei Maria Toacă.


MARIA TOACĂ jurnalist: „Atât jale şi durere şi moarte în jur, şi nu există un adăpost mai deznădejde şi o credență mai mare că avem pentru ce trăi. Să ne fie viaţa dragă şi lumea copiilor şi lucrurile care ei le fac”.


IRINA LOREDANA STĂNCULESCU, Consul General al României la Cernăuți: „Mulțumesc, în primul rând, copiilor care s-au adunat şi mă bucur că sunt alături de noi la această frumoasă manifestare pentru că putem să vedem un exemplu şi ei ne dau nouă un exemplu- celor mari”.


În urma targului caritabil s-au strâns 14 mii de grivne, adică 350 de euro. Banii au ajuns, deja, la familia fetiței.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter