Actualitate

Nicolae Ciucă: Dacă Ucraina va pica, o să vedem o Republica Moldova care cade din nou în ghearele Rusiei

post-img
Nicolae Ciucă

„România trebuie să facă totul ca să sprijine efortul de război al Ucrainei”, a declarat președintele Senatului României, Nicolae Ciucă care, în emisiunea „Prim-plan” de la TVR Info, a menționat că o cădere a Ucrainei ar reprezinta o cădere a Republicii Moldova în ghearele Rusiei, scrie Rador.

ZFR

„Pătrunderea în interiorul teritoriului Federaţiei Ruse a fost o acţiune absolut îndrăzneaţă, care, desigur, poate să fie descrisă ca având mai multe scopuri. Unul dintre scopuri presupun că era dislocarea unui pachet de forţe din zona de concentrare a armatei ruse şi vedem că prea mult în echilibrul acesta al forţelor nu s-a întâmplat.”, a spus Nicolae Ciucă.

Acesta a menționat că, în momentul de faţă, este foarte greu ca cineva să anticipeze, finalul războiului din Ucraina.

„Ceea ce pot să vă spun din convingere este că noi trebuie să facem totul să continuăm să sprijinim efortul de război al Ucrainei, pentru că dacă Ucraina va pica, atunci trebuie să vedem armata Federaţiei Ruse la gurile Dunării, trebuie să vedem o Republica Moldova care cade din nou în ghearele Federaţiei Ruse. Aceste ambiţii imperialiste sunt foarte clare, sunt deja devoalate din anul 2008”, a spus Nicolae Ciucă.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter