Social

Antreprenoarea Lilia Ursu: „Pâinea cu Maia – o capodoperă redescoperită din copilărie”

post-img
Pâine cu maia

Antreprenoare în domeniul panificației pe bază de maia, Lilia Ursu, a subliniat importanța acestui produs tradițional, spunând că „pâinea cu maia este o capodoperă redescoperită de la bunici”, oferind un aport valoros sănătății. Aceasta a explicat că pâinea cu maia este ușor digerabilă și benefică pentru persoanele cu probleme de sănătate, fiind o alternativă sănătoasă la pâinea produsă la scară largă.

FTR

Procesul de preparare a pâinii cu maia durează trei zile, de la pregătirea maiei până la coacere. Lilia a mărturisit că dragostea pentru coacerea pâinii a descoperit-o încă din copilărie, când o ajuta pe mama sa. După ce a început să coacă pentru familia sa, aprecierea din partea celor din jur a fost rapidă, iar vestea despre pâinea sa s-a răspândit „din om în om”.

„Am vândut casa părintească și am investit banii în utilajul pentru producerea pâinii. La început au fost momente sensibile, plângeam pentru că nu știam cum o să fac față provocărilor”, a povestit Lilia.

Deși nu intenționează să se extindă în afara țării, Lilia Ursu își dorește să ajungă la cât mai mulți oameni, pentru a înțelege valoarea pâinii cu maia. „Vreau să ajung la cât mai mulți oameni ca să înțeleagă că o pâine cu maia este o bogăție pe masa fiecăruia”, a încheiat ea.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter