Social

O mașină căutată pe INTERPOL, reținută la PTF Leușeni

post-img
Leușeni

Angajații Poliției de Frontieră documentează doi șoferi pentru deținerea actelor oficiale false, dar și conducerea unui autoturism căutat pe INTERPOL. Incidentele au fost consemnate în ultimele 24 de ore, în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

În primul caz, la linia de control s-a prezentat la volanul unui autoturism, cetățeanul Turciei de 22 de ani. Printre documentele înmânate la control a fost și un permis de conducere,  care ar fi eliberat de autoritățile Ucrainei. Cercetarea amănunțită a documentului a rezultat depistarea indicilor de falsificare.  La cele stabilite,  străinul a comunicat că ar fi studiat la școală auto și totul l-ar fi costat 5500 de grivne. Cetățeanului turc i-a fost autorizată intrarea în R. Moldova,  doar că a fost înlăturat de la volanul mașinii. 

A rămas fără mașină, până la elucidarea circumstanțelor,  un conațional de 42 de ani, originar din raionul Hâncești. Bărbatul s-a apropiat pe direcția ieșire din țară, la volanul mașinii cu numere de înmatriculare italiene. Verificarea mijlocului de transport în baza de date INTERPOL, polițistul de frontieră a constatat că figurează ca fiind căutat de către autoritățile din Italia. Șoferul mașinii a rămas uimit de cele depistate,  deoarece mașina a fost achiziționată în anul 2021 de la un prieten, pe când se afla în Italia și era sigur de legalitatea posesiei acesteia. Autoturismul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Leușeni.
 

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter