Social

De Ziua Internaţională a Limbii materne, elevii Liceului "Ion Neculce" din Cernăuţi au adus un omagiu limbii române, prin poezie şi cântec

De Ziua Internaţională a Limbii materne, elevii Liceului "Ion Neculce" din Cernăuţi au adus un omagiu limbii române, prin poezie şi cântec

Limba română a fost astăzi elogiată la Cernăuţi. De Ziua Internaţională a Limbii materne, elevii Liceului "Ion Neculce", cu predare în limba română, din comuna Boian, au participat la o serie de activități culturale. Unii dintre ei au recitat din propriile creații, alţii au pus pe note muzicale poeziile lui Mihai Eminescu.

Cei 340 de elevi de la Liceul "Ion Neculce" au omagiat limba română prin poezie şi cântec. Atât şcolarii cât şi profesorii spun că, prin astfel de manifestări culturale, graiul matern devine nemuritor.

"Pentru mine, limba română este limba mea maternă pentru că primele cuvinte le-am auzit de la mama mea. Limba mea de acasă, răsădită în suflet de al mamei dor."

"Dragostea faţă de limba maternă se va manifesta cu adevărat când noi vom năzui s-o iubim mai tare."

Daniela Iurcu a participat recent la un recital de poezie, desfăşurat in locul natal a lui Grigore Vieru, satul Pererîta, raionul Briceni.

Daniela IURCU, elevă: Am venit acasă cu un bagaj mare de impresii. Pentru mine, limba română este ceea ce avem mai sfând. În ea gândim, visăm, ne vedem viitorul."

RODICA DÂRDA profesor de limba română: Activitatea de astăzi intitulată Limba Maternă, Floare Eternă este un frumos omagiu adus limbii materne, celui mai frumos dar."

Ziua internaţională a limbii materne este marcată, în fiecare an, pe 21 februarie, pentru promovarea diversităţii lingvistice, a multiculturalităţii şi a valorilor culturale universale. Sărbătoarea a fost instituită de Conferinţa Generală a UNESCO, în anul 1999.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter