Politic

CEC își consolidează eforturile în domeniul informatizării publice

post-img
CEC își consolidează eforturile în domeniul informatizării publice
Sursa foto: cec.md

Conducerea și funcționarii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au participat astăzi, 24 noiembrie 2022, la o instruire despre principiile realizării și gestionării schimbului de date între instituțiile statului. Aceasta a fost susținută de reprezentanții Agenției de Guvernare Electronică, Igor Aramă, șeful Serviciului Schimb de date și Interoperabilitate și Mihai Furnică, consultant juridic.

Scopul instruirii a constat în inițierea membrilor și funcționarilor din cadrul CEC în schimbul de date și interoperabilitate prin intermediul portalului guvernamental de date (M Connect), creat în scopul asigurării unei experiențe calitative, holistice și integrate pentru toți cei interesați de a accesa și utiliza datele colectate și produse de instituții publice.

Platforma de interoperabilitate (M Connect) a fost aprobată de Guvern prin Hotărârea nr. 211/2019 și Legea nr. 142/2018, care au drept scop de a facilita și a eficientiza schimbul de date și interoperabilitatea în cadrul sectorului public, precum și între sectorul public și cel privat, în vederea creșterii calității serviciilor publice prestate, a creării noilor servicii publice electronice și a asigurării securității informaționale.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter