Actualitate

VIDEO. UPDATE: Votat de Parlament: Alexandru Musteață - noul director al Serviciului de Informații și Securitate. Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 2 iunie 2022

post-img
Parlamentul R. Moldova
Sursa foto: BIZGU EDUARD

Parlamentul l-a numit în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate pe Alexandru Musteața. Proiectul de hotărâre a fost susținut, în ședința de astăzi, cu voturile a 54 de deputați.

Tot astăzi, Alexandru Musteața a depus jurământul în fața corpului de deputați.

Noul director a fost numit pentru un mandat de 5 ani.

Alexandru Musteața este specializat în domeniile securitate națională, studii europene și științe politice. A făcut studii în Republica Moldova, Letonia și Belgia. Anterior a activat în sectorul neguvernamental, iar până la numirea în funcția de director SIS a fost membru al Comisiei Electorale Centrale și consilier principal de stat în domeniul combaterii corupției în cabinetul Prim-ministrului.

UPDATE: Cu votul a 52 de deputați, Parlamentul a votat proiectul de hotărâre privind eliberarea lui Alexandr Esaulenco din funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate.

UPDATE:  Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a inițiat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, o moțiune simplă împotriva Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă se supune dezbaterii în ședința plenară a Parlamentului, fiind însoţită de avizul comisiei permanente de profil. Avizarea se face în termen de până la 7 zile lucrătoare de la data depunerii moţiunii. Dezbaterea moţiunii simple în ședința plenară are loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.


 Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 2 iunie 2022.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter