Social

Primarul satului Merenii Noi a dispărut de aproape o lună de zile. Localnicii se plâng că primarul e de negăsit după ce a luat de la cetățeni banii pentru lemne

Primarul satului Merenii Noi a dispărut de aproape o lună de zile. Localnicii se plâng că primarul e de negăsit după ce a luat de la cetățeni banii pentru lemne

Primarul satului Merenii Noi a dispărut fară urmă de aproape o lună de zile iar activitatea primăriei este blocată. Localnicii se plâng că primarul e de negăsit după ce a luat de la cetățeni banii pentru lemne. Poliţia a înregistrat mai multe plângeri.

Primarul Andrei Druzi este căutat cu insistenţă de localnicii din Mereni. Parcă ar fi dispărut fară urmă – nu-I nici la primarie, nici acasă. Nimeni nu la văzut de câteva săptămâni iar biroul este mereu încuiat. Problemele ar fi apărut când oamenii au cerut banii înapoi pentru lemnele de foc.

Nici secretara consiliului local nu-şi poate explica unde ar putea fi primarul. Odată cu disparaţia sa, activitatea primăriei este blocată şi mai mulţi angajaţi nu-şi pot primi salariile.

A fost sistată și construcţia grădiniţei, proiect finanţat de guvern prin programul " Satul European".  În lipsa primarului şi Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală a fost nevoit să blocheze finanţarea.  Consilieri locali au făcut o plângere la Poliţie şi l-au dat în cautare pe primar.

VIORICA BRICEAG, consilier local: „Personal m-am implicat ce ţine de căutarea lui cu poliţia, ei zic că anunţă în căutare naţională când se adresează un mebru al familiile, dar el nu are şi când este un infractor grav”.

IURIE CHIRU, consilier local: „Eu cred că mai sunt probleme şi mai serioase de accea a şi dispărut, noi nimic nu cunoaştem”.

Primarul satul Merenii Noi, Andrei Druzi, a mai ajuns în atenţia presei în 2021, atunci când  i-a fost incendiat apartamentul, în timp ce era în greva foamei din cauza unui conflict cu consilierii locali.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter