Actualitate

Ministerul Energiei deschide ușile tinerilor specialiști în domeniul energiei

post-img
Ministerul Energiei

Ministerul Energiei a deschis larg ușile elevilor anului IV ai Centrului de Excelență în Energetică și Electronică, specialitatea Electroenergetică, Electromecanică și Rețele electrice. Participanților le-au for prezentate procesele de gestionare a securității energetice, promovarea surselor de energie regenerabilă și eficienței energetice, cogenerarea de înaltă eficiență, tranziția energetică.

Conducerea ministerului le-a transmis tinerilor că ei sunt motorul schimbării și că prin implicare și determinare pot contribui la construirea unei infrastructuri energetice moderne și sustenabile pentru viitorul țării, se arată într-un comunicat al ministerului.

 

Studenții au avut ocazia să adreseze întrebări care au generat o discuție deschisă cu conducerea și angajații ministerului și au prezentat cu entuziasm viziunea lor asupra evoluției energiei în Republica Moldova.

 

Ministerul Energiei încurajează tinerii specialiști și se angajează să sprijine formarea și implicarea lor în domeniul energiei. În acest sens, elevii au aflat despre oportunitățile de stagiere oferite de Ministerul Energiei. Pentru mai multe informații despre aceste proiecte, puteți accesa pagina oficială a ministerului www.energie.gov.md sau portalul guvernamental www.cariere.gov.md.

 

„Am fost încântați să vedem cât de activi și interesați sunt acești tineri în domeniul energetic și câte idei inovatoare au propus pentru viitorul sectorului. Am fost impresionați de nivelul de cunoștințe și de implicarea lor în acest domeniu vital pentru dezvoltarea țării noastre. Ne bucurăm de interesul și entuziasmul acestor tineri și suntem hotărâți să colaborăm cu ei în realizarea obiectivelor noastre ambițioase”, a declarat Andrei GRIȚCO, Secretarul general al Ministerului Energiei.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter