În dosarul "INTERPOL", două mașini de lux, valorând aproximativ 1,2 milioane de lei, au fost puse sub sechestru de Procuratura Anticorupţie cu sprijinul Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale. Cele două vehicule erau parte a mitei care s-a dat pentru ştergerea ilegală din baza de date a INTERPOL a unor persoane căutate pentru diverse infracţiuni în întreaga lume. În total, în această anchetă s-au aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 11,7 milioane de lei.
VERONICA DRAGALIN, şef, Procuratura Anticorupţie: „În ultimele luni, cu implicarea Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor și în urma investigațiilor financiare paralele efectuate de ARBI, au fost identificate fluxuri financiare, transferuri bancare, bunuri infracționale și bunuri ale învinuiților, în scopul asigurării unei eventuale confiscări speciale și extinse. Cel puțin 26 de persoane au depus acte false la INTERPOL prin această schemă, prin acțiunile lor afectând investigații criminale din întreaga lume, inclusiv Franța, Australia, China și alte țări.”
Procurorii anticorupţie au dezvăluit că un avocat și un fost funcționar public din Republica Moldova, care a activat și în cadrul INTERPOL, înaintau cereri pentru obţinerea de azi în numele unor persoane date în urmărire internaţională pentru infracţiuni grave. Acest statut era oferit ilegal la ordinul fostului șef al Inspectoratului General pentru Migraţie, Mihai Vodă, în condiţiile în care aceste persoane nici nu se aflau în ţară. Ulterior, fostul șef al Direcției Cooperare Internațională Polițienească al MAI, Viorel Ţentiu, folosea aceste date false pentru a şterge numele invinuiţilor din baza de date a INTERPOL.
În prezent, în acest dosar, Viorel Ţentiu este cercetat penal în libertate. Procuratura anticorupţie refuză să ne spună ce statut are în anchetă Mihai Vodă, dar şi câte persoane sunt vizate în această cauză.