Actualitate

Drone rusești au intrat în spațiul aerian al României. Locuitorii din Periprava s-au trezit în toiul nopții în mijlocul exploziilor și rafalelor antiaerienei ucrainene

video

Panică în noaptea de sâmbătă spre duminică, în județele Tulcea și Constanța, după ce drone rusești au intrat în spațiul aerian al României. Populația a fost avertizată prin mesaje pe telefon că e posibilă căderea unor obiecte aeriene, relatează tvrinfo.ro.

ZFR

Se pare că resturi de dronă ar fi ajuns la Periprava, județul Tulcea.

Pentru prima oară, și în zona litoralului constănțean s-au trimis astfel de alerte.

Locuitorii din Periprava s-au trezit în toiul nopții, în mijlocul exploziilor și rafalelor antiaerienei ucrainene.

Mesajele RO-Alert au sunat și în nordul județului Constanța, pentru prima oara de când au început raidurile rusești împotriva infrastructurii ucrainene de la Dunăre.

În numai jumătate de oră, la ISU Constanța s-au înregistrat aproape 100 de apeluri din partea populației.

ZFR

Echipe de căutare de la Ministerul Apărării vor cerceta zona Periprava, unde se pare că au căzut bucăți de drone.

Ministerul Apărării Naționale transmite din nou un mesaj ferm de condamnare a atacurilor Federației Ruse asupra obiectivelor și elementelor de infrastructura civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în contradicție cu normele de drept internațional.

Ministerul de Externe de la București protestează față de violarea spațiului aerian și cere încetarea escaladării iresponsabile de către Federația Rusă a situației de securitate.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter