Extern

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a zguduit Ecuadorul. Cel puțin patru oameni au murit

post-img
Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a zguduit Ecuadorul

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a zguduit, sâmbătă, regiunea de coastă a Ecuadorului și nordului Peru, relatează Reuters. Patru oameni au murit în urma acestui seism, iar mai multe clădiri au suferit avarii structurale sau s-au prăbușit, scrie Digi24.ro

 

„Fac apel la calm și le cer oamenilor să se informeze doar din surse oficiale”, a spus președintele ecuadorian, Guillero Lasso, într-un mesaj pe Twitter. 

Cutremurul a fost măsurat de Agenția Geologică Americană ca având o magnitudine de 6,8 și a avut o adâncime de 66,4 kilometri, la 10 kilometri de orașul Balao, în provincia Guayas. 

Până acum, nu sunt informații că acest cutremur a provocat un tsunami.

Autoritățile ecuadoriene au raportat că un zid s-a prăbușit peste o mașină, iar persoana dinăuntru a fost ucisă, în orașul Cuenca. În comunitatea Machala, alte trei persoane au fost ucise, iar mai multe clădiri s-au prăbușit. 

Cutremurul a putut fi simțit în jumătate dintre cele 24 de provincii ale țării. 

„Am fugit cu toții pe străzi, ne-am speriat foarte tare”, a spus Ernesto Alvarado, locuitor al Isla Puna, o insulă foarte aproape de epicentrul cutremurului. Conform experților din Ecuadoar, cutremurul a fost urmat de două replici mai slabe în ora de după.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter