Politic

VIDEO. Maia Sandu: Dacă eram prim-ministru aș fi făcut niște remanieri

post-img
Maia Sandu
Sursa foto: TVR

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a apreciat cu „BINE” activitatea Guvernului, menționând într-un final, că dacă ea era prim-ministru, ar fi făcut niște remanieri. Unii miniștri ai actualului Guvern trebuie să comunice mai mult cu cetățenii, este de părere șefa statului.

 


„Cred că în acest context dificil, activitatea Guvernului poate fi apreciată ca „bine”, dar este adevărat că sunt domenii unde lucrurile s-au mișcat mai repede, în pofida capacităților mici, scăzute la ministere. Sunt și ministere care s-au mișcat încet. Cred că este nevoie de mai multă viteză. Cred că sunt miniștri care au reușit și să comunice cu oamenii, și miniștri care nu au comunicat cu oamenii, agenții economici sau părțile interesate, care țin de domeniul lor. Am fost și eu ministru. Nu din prima am înțeles cât este de importantă este să mergi să comunici. Am așteptări de la unii miniștri să interacționeze cu cetățenii mult mai bine decât până acum”, a spus șefa statului.

„Este responsabilitatea doameni prim-ministru. Este echipa ei, responsabilitatea ei. În momentul în care trebuie să se facă o remaniere, ea este cea care trebuie să o anunțe. Eu aș fi făcut niște remanieri dacă eram prim-ministru”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că pe 8 iulie curent, Maia Sandu a semnat decretul privind revocarea ex-ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu. Noul ministru al Agrciulturii a fost numit Vladimir Bolea.

Natala Gavrilița a declarant atunci că Viorel Gherciu a fost înlocuit pentru că Guvernul și-a dorit o viteză mai mare în implementarea unor acțiuni în sectorul agricol. Prim-ministra nu a precizat totuși ce anume a nemulțumit-o în activitatea lui Gherciu la agricultură, dar a menționat că domeniul are nevoie de un suflu nou.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter