Sci-Tech

Budincă de chia și kaki, un mic dejun de toamnă

video

Astăzi vom pregăti o budincă sănătoasă și delicioasă de chia cu banană și fructul acestui sezon - kaki. Este un desert cremos, natural dulce, fără zahăr adăugat, care poate fi un mic dejun minunat.

INGREDIENTE: - 50 g seminţe de chia - 200 ml lapte vegetal - 1 kaki - 1 banană - miez de nuci

Kaki, cunoscut și ca "piersica de iarnă", este apreciat nu numai pentru gustul său bogat, dar și pentru numeroasele beneficii. Acest fruct exotic abundă în vitamina A, care îmbunătățește vederea și menține fermitatea pielii, și în vitamina C, care ne sprijină imunitatea, mai ales în lunile reci. Conține și mulți antioxidanți, acele substanțe care încetinesc procesul de îmbătrânire, protejând celulele pielii de radicalii liberi.

Dacă nu ați gustat-o vreodată, ar fi bine să o încercați. Semințele de chia absorb de 10 ori greutatea lor în lichid și, astfel, se transformă într-un gel, care curăță și hidratează corpul. Budinca este bogată în acizi Omega-3, aceleași grăsimi bune care se găsesc și în pește. Are mai mult calciu decât laptele și mai mult fier decât spanacul. Ține de foame, dă energie și ajută la digestie.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter