Ce facem cu niște ardei copți care arată de parcă s-au bronzat la soare? Îi transformǎm într-o supǎ cremă de ardei copți, în stil italian. Rețeta asta nu are nevoie de prea multe cuvinte. Doar o lingură și puțin timp să vǎ delectați din ea.
INGREDIENTE:
- 9 ardei kapia;
- 1 ceapă medie;
- 3-4 căței de usturoi;
- 500 ml apă fierbinte;
- 1 linguriță de paprika dulce;
- fulgi de ardei chili afumați;
- 2-3 linguri de ulei de măsline;
- 1 lingură de cremă de brânză;
- 80 ml frișcă lichidă (20 % grăsime);
- sare și piper negru.
Pentru aceasta supa crema avem nevoie sa coacem ardeii, iar acum ii vom aranja pe toti pe o tava tapetata cu hartie de copt, stropim cu putin ulei ... sau pana cand ardeii se vor coace.
În bucătăria românească tradițională, ardeii copți sunt serviți, de obicei, cu oțet. Supa-cremă e o reinterpretare a acelor arome cunoscute, aducând tradiția în pas cu gastronomia de azi.
Procesul de coacere ajută la eliberarea aromelor care fac digestia mai ușoară, iar totodată, ardeii devin mai dulci.
Această supă poate fi servită, atât caldă, cât și rece. Lăsată la frigider, devine o variantă de gazpacho mai fină și mai dulce.