Extern

SUA: O persoană a murit şi patru au fost rănite grav, după un atac armat într-o biserică din California

post-img
Atac armat în SUA
Sursa foto: Comisarul

O persoană a murit şi patru au fost rănite grav, duminică, după mai multe focuri de armă trase într-o biserică, conform anunţului făcut de poliţia din Districtul Orange al statului California, la o zi după atacul din statul New York, transmite AFP.

"Patru persoane sunt grav rănite", a scris poliţia pe contul de Twitter, adăugând că "o victimă a murit la locul incidentului".

Un apel de urgenţă a fost primit la ora 13:26 (20:26 GMT) de la o biserică presbiteriană duminică după-amiază, potrivit forţelor de ordine. Biserica este situată în oraşul Laguna Woods, la 112 km sud-vest de Los Angeles.

"Am arestat o persoană şi am recuperat o armă care ar putea fi implicată" în crimă, a indicat pe Twitter departamentul şerifului, fără a preciza în acest stadiu motivaţiile din spatele incidentului armat.

Pompierii şi paramedicii sunt "la faţa locului, tratând şi transportând mai mulţi pacienţi", a spus autoritatea locală de pompieri.

Biroul guvernatorului statului California, Gavin Newsom, a declarat că monitorizează situaţia şi colaborează cu oficialii locali."Nimeni nu trebuie să se teamă să meargă la lăcaşul său de cult. Gândurile noastre se îndreaptă către victime", a scris biroul guvernatorului pe Twitter.

"Este o veste şocantă şi tulburătoare, mai ales la mai puţin de o zi după atacul armat în masă din Buffalo", a scris congresmanul democrat Katie Porter, care reprezintă Districtul Orange.

"Aceasta nu ar trebui să fie noua noastră normalitate", a subliniat aleasa americană.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter