Politic

Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova, Marko Șevcenko: Ucraina continuă să stea cu ochii pe regiunea transnistreană

post-img
Ambasadorul Ucrainei în R. Moldova, Marko Șevcenko
Sursa foto: Punctul pe AZi/ captură de ecran

Autoritățile de la Kiev sunt în continuare cu ochii pe regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută de Excelența Sa, ambasadorul Ucrainei în R. Moldova, Marko Șevcenko, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Moderator - Aș vrea să vă întreb dacă a dispărut din perspectiva Ucrainei acest pericol din regiunea transnistreană. Știu că la suprafață sunt declarații pacifiste, dar vroiam să vă întreb și pe dvs. cum privește în continuare Ucraina ca potențial de insecuritate acestă regiune?

„Ucraina continuă să stea cu ochii pe regiunea transnistreană. Înțelegem și urmărim toată declarația făcută de către liderii de la Tiraspol, înțelegem că probabil ei nu vor să intre bun niciun pretext în toate aceste acțiuni militare, dar în același timp înțeleg că forțele armate ale Rusiei care sunt dislocate în regiunea transnistreană nu sunt subordonate Tiraspolului. Forțele armaeti ruse din regiunea transnistreană sunt subordonate Moscovei și de accea Ucraina este pregătită să facă față acestei amenințări care la momentul dat este pusă în discuție ca potențială. Militarii noștri spun că dacă vor vedea că amenințarea potențială se transformă în amenințare reală ei sunt pregătiți să facă față”, a declarat în platotul TVR Moldova Marko Șevcenko. 

Ediția emisiunii „Punctul pe AZi” din 20 iulie poate fi urmărită mai jos.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter