Social

Mită de 900 de euro pentru un permis de conducere. Un instructor auto din Comrat și angajatul unei primării din Cantemir - reținuți

video

Un instructor auto din Comrat și angajatul unei primării din raionul Cantemir au fost reținuți de ofiţerii anticorupţie în timp ce primeau 900 de euro de la cursanta unei şcoli auto. În schimbul banilor, femeia urma să promoveze examenul practic şi să obțină permisul de conducere. Chiar ea i-a denunţat pe cei doi, iar oamenii legii i-au reţinut în flagrant.

 „- Ce facem cu fata (cursanta - n.r.)? M-a sunat din nou şi m-a întrebat ce am decis. I-am zis că nu am discutat nimic.

- Ţi-am spus că e cam complicată. Uite, bărbatul (examinatorul - n.r.) a tras de timp până în ultimul minut. Ea a făcut ceva şi nu a mai putut să ascundă.

- Deci, ce facem cu ea?

- Nu ştiu, nu trebuie să te grăbeşti.”

Potrivit anchetatorilor, bărbaţii i-ar fi promis cursantei că se pot înţelege cu angajaţii Secţiei de înmatriculare a transportului din Comrat să o ajute să promoveze proba practică.

Mai în scurt ieşi la o sumă de 900 de euro. Nouă sute da? Da, aproape 1 000 poţi să spui, dar îţi spun că lucrurile acestea care ţi le spun, cum vorbesc cu sângura, aşa şi sunt. Nu trebuie să vadă nimeni ce ai dat, de ai făcut, nimeni nu trebuie să vadă.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi de ofiţerii CNA în timp ce primeau banii. Au urmat percheziții la domiciliile și în automobilele suspecţilor, în urma cărora au fost ridicate sume de bani. Oamenii legii continuă investigaţiile pentru a stabili dacă sunt şi alte persoane implicate.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter