Actualitate

Peste o tonă şi jumătate de produse alimentare s-au strâns la Soroca, în cadrul campaniei "Masa Bucuriei" organizată de Misiunea Socială Diaconia

Peste o tonă şi jumătate de produse alimentare s-au strâns la Soroca, în cadrul campaniei "Masa Bucuriei" organizată de Misiunea Socială Diaconia

Peste o tonă şi jumătate de produse alimentare s-au strâns la Soroca, în cadrul campaniei "Masa Bucuriei" organizată de Misiunea Socială Diaconia. Astăzi, tinerii voluntari au avut grijă ca pachetele cu produse donate să ajungă la bătrânii singuri şi familiile defavorizate, înaintea sărbătorii pascale. Pe lânga alimente neperisabile, beneficiarii proiectului au primit şi preparate specifice Paştelui.

Voluntarii Misiunii Sociale Diaconia au fost primiţi cu recunoştinţă de zeci de bătrâni şi nevoiaşi din Soroca. Beneficiarii campaniei "Masa Bucuriei" au primit pachete care conţin conserve, crupe, faină, ulei, dulciuri, dar și  produsele nelipsite de pe masa de Paște - pască și ouă roșii.

În acest an, campania "Donația ta poate umple farfuria unui flămând" s-a desfășurat în 50 de supermarketuri din Chișinău și în alte magazine din 20 de localități ale Republicii Moldova. În urma colectei, doar în municipiul Soroca s-au adunat peste o tonă şi jumătate de produse alimentare.  

SORIN HULUŢA parohul bisericii "Sfinții Martiri Brâncoveanu". „O campanie cu cod galben de bunătate. Pachetele alimentare în zilele acestea vor fi pentru 70 de beneficiari iar restul alimentelor – rămân în camara cantinei parohiale de unde vor fi procesate de-a lungului anului, sub formă de hrană caldă pentru vârstnici”.

Tot astăzi, în Joia Mare, Înalt Prea Sfînţitul Părinte Mitropolit Petru, de la Mitropolia Basarabiei, a transmis un mesaj de unitate şi i-a îndemnat pe credincioşi să iubească pacea şi iertarea și să împărtășească bucuria Învierii lui Hristos.

De asemenea, beneficiarii programelor de sprijin ale Asociaţiei Obşteşti "Moldova 4", cetăţeni ai Ucrainei şi ai Republicii Moldova, s-au strâns la Centrul Parohial al Parohiei Ortodoxe "Sfinții Martiri Brâncoveanu" unde au pictat 200 de ouă cu motive tradiţionale.

RAISA TONCOGLAZ refugiat, Ucraina. „Vopsim ouăle, facem un asemenea decor pentru a bucura oamenii vârstnici. Nu e prima dată, anul trecut tot avusem asemenea activitate şi încă am copt şi cozonaci”.

Sâmbăta, beneficiarii vor primi și câte un prinz cald la Cantina Socială a Parohiei Ortodoxe Române din Soroca. În acest an, la colecta națională de alimente, aflată la a 15-a ediție, a fost stransă o cantitate record de alimente în sprijinul nevoiașilor - aproape  58 de tone de produse.

Toate donațiile vor fi distribuite sub formă de pachete alimentare în preajma Sfintelor Sărbători de Paști sau vor deveni prânzurile calde oferite întregul an persoanelor defavorizate din toată ţara, prin intermediul cantinelor sociale.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter