Extern

Elevii ucraineni au început cursurile în staţiile de metrou. În localităţile mici se construiesc şcoli în subteran. „Copiii noştri nu se vor mai teme de bombardamente. Aici vor fi în siguranţă”

video

Din cauza ameninţării bombelor ruseşti, tot mai multe şcoli din Ucraina se mută sub pământ. În marile oraşe, odată cu începerea noului an şcolar, au fost deschise şcoli în staţiile de metrou. Iar în localităţile mai mici se lucrează pentru amenajarea spatiilor de învăţământ în subteran, relatează tvrinfo.ro.

ZFR

La Bilenke, în regiunea Zaporojie, a început construcţia unei şcoli subterane; va fi gata peste jumătate de an. În condiţiile în care ruşii bombardează zilnic, părinţii se tem să-şi mai lase copiii la şcoală. Iar soluţia este o şcoală subterană.

Autorităţile regiunii au promis că în maximum un an, vor fi gata 8 asemenea şcoli.

În Ucraina şcoala a început de o săptămână, iar elevii dintr-un cartier din Harkov, oraş aflat mereu în vizorul ruşilor, au reluat cursurile în noua şcoală. Subterană.

Mama unei eleve: Am adus-o aici fiindcă e mai sigur. Copiii noştri nu se vor mai teme de bombardamente. Aici vor fi în siguranţă.

Sălile de clasă sunt amenajate într-o staţie de metrou din Harkov. Autorităţile locale spun că, în curând, în toate cartierele din oraş vor exista şcoli subterane.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter