Cultură

Festivalul Internaţional „Mărţişor” revine pe 1 martie cu peste 60 de concerte organizate în toată R. Moldova

Festivalul Internaţional „Mărţişor” revine pe 1 martie cu peste 60 de concerte organizate în toată R. Moldova

Festivalul Internaţional "Mărţişor" revine, din 1 martie cu peste şaizeci de concerte, organizate în toată Republica Moldova. Timp de 10 zile, publicul poate merge la spectacole cu muzică diversă, de la clasică la jazz. Autorităţile au alocat un buget de aproape cinci milioane de lei.

Cea de 58-a ediţie a festivalului cu genericul "Mărțișor în toată țara" va debuta cu un spectacol la Palatul Naţional Nicolae Sulac din Chişinău. Organizatorii şi-au propus să îmbine și tradiţionalul cu inovaţia cu un spectacol, in premieră, de muzică electronica, la Arena Chișinău.

SERGIU PRODAN ministrul Culturii al Republicii Moldova: „De-a lungul întregii luni martie, în fiecare zi, cu sprijinul Guvernului și al Ministerului Culturii, se vor ține 43 de concerte în 43 de sate și orașe, inclusiv la Bălți, Cahul și Șoldănești. Astfel, "Mărțișor 2024" va acoperi toată Republica Moldova”.

În program sunt concerte de muzică clasică, modernă, cor, operă, balet sau dans popular. In premieră, Festivalul "Mărțișor" va trece graniţele şi va ajunge și în Diaspora. Proiectul "Mărțișor în toată lumea" este organizat in parteneriat cu Teatrului Național "Mihai Eminescu" și va prezenta spectacolele în Portugalia, Germania, Spania, Italia, Marea Britanie și Belgia.

SERGIU PRODAN ministrul Culturii al Republicii Moldova: „Mărţişor în toată lumea este o idee care va face ca noţiunea de mărţişor şi Festivalul Mărţişor să devină renumit în toată lumea, nu doar în sânul diasporei noastre”.


Festivalul Internaţioal "Mărţişor" va avea loc între 1 şi 10 martie și vor fi peste 60 de spectacole de diferite genuri muzicale. Programul Festivalului poate fi consultat pe pagina Ministerului Culturii, dar și pe paginile web ale instituțiilor partenere.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter