Actualitate

Construirea unui complex imobiliar pe strada Ialoveni a adus opoziția locatarilor din zonă. Ce spun antreprenorii

Construirea unui complex imobiliar pe strada Ialoveni a adus opoziția locatarilor din zonă. Ce spun antreprenorii

Mai mulţi cetățeni care locuiesc pe strada Ialoveni se opun unor noi construcţii in zonă pentru un complex imobiliar cu nouă niveluri şi parcare subterană. Oamenii sustin că în acel loc sunt ape subterane şi alunecări de teren și se tem pentru viața lor. La o şedinţă cu locatarii, directorul companiei de construcţii a prezentat toate actele pe care le deţine iar Direcţia Arhitectură susţine că totul este legal.

Noul complex imobiliar va fi ridicat pe strada Ialoveni 98, între două blocuri deja existente. Locatarii sustin au făcut o petiție prin care au declarat că sunt împotriva acestei construcţii. Directorul companiei de construcţii a discutat cu locatarii revoltati si i-a informat că are toate actele necesare. ANATOL ZUZA director, companie de construcţii: „Avem autorizaţie de demolare, autorizaţie de construcţie şi deja toate actele necesare pentru a demara lucrările de construcţie. Este vorba despre un bloc de locuit, cu regim de înălţime P+8, adică 9 niveluri, şi la demisol va fi centru comercial. Beneficiarul are un acord notarial, care a fost semnat de un grup de iniţiativă din blocurile 98\1 şi 98/3 şi are deja careva înţelegeri pe care le respectă”. Beneficiarul proiectului a evitat să ne ofere explicatii și a motivat de fiecare data că este într-o şedinţă. ION SAMSON beneficiarul proiectului: „Nu cunosc, nu cunosc chestia asta. Să termin şedinţa şi vă sun dacă ceva. - Păi dvs sunteţi beneficiarul acestui proiect... - Nu, nu cunosc, eu nu-s... nu-s, nu cunosc. Hai că analizez”. Direcţia Arhitectură confirmă că totul este legal, fără a oferi alte detalii. COMUNICATUL DIRECŢIEI ARHITECTURĂ

„Direcţia Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare a emis autorizația de construire în conformitate cu normele legale aplicabile. Încălcări (ale legii n.r.) nu sunt. Nu au fost înregistrate plângeri la adresa direcției de la locatari”. Locuitorii revoltati nu sunt impăcati cu idea că proiectul are autorizatiile legale și sustin că vor da în judecată pe responsabilii de proiect.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter