Actualitate

Relatare TVR MOLDOVA. Un nou scandal la ședința de azi a Parlamentului

Relatare TVR MOLDOVA. Un nou scandal la ședința de azi a Parlamentului

Ședința de astăzi a Parlamentului a început cu un nou scandal. Deputații afiliați fugarului Ilan Șor, care au fost sancționați și nu pot participa la următoarele cinci ședințe, au încercat sa intre cu forța în sala de plen. Colega noastră, Nadia Mihuță ne spune acum care este atmosfera în sediul Legislativului. Nadia, bună ziua, te ascultăm.

ZFR

CONSTANTIN STARÎŞ, deputat,  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor: „Mi se pare că nu e corect... toată situaţia aceasta care s-a creat din cauza nerespectării regulamentului Parlamentului de către domnul Grosu. Până la boicotul respectiv, domnul Grosu nu a dat cuvântul unui deputat, el nu are aşa împuterniciri”.

IGOR GROSU, preşedinte, Parlamentul Republicii Moldova: „Eu nu comentez învinuirile unei grupări politice organizate, ei au făcut ameninţări. Au blocat tribuna, au făcut imposibilă desfăşurarea şedinţei plenare. Pentru asta există litera ,,f" (n.r. din legislaţie), care spune ,,până la zece şedinţe". Noi am considerat că e suficient să aplicăm interdicţia de participare la şedinţa plenară la cinci şedinţe plenare. Lucru care s-a făcut, am votat şi azi lucrăm mai departe. - Voi fi sancţionaţi inclusiv financiar? - Da, sunt şi prevederi financiare, diurne, pentru cazare şi aşa mai departe, deci o să-i usture şi financiar”.

Citiți și:

VIDEO. Deputații apropiați fugarului Ilan Șor, care au fost interziși la ședințele plenare, forțează ușa sălii de ședințe a Legislativului

Protest la Parlament: 27 de persoane au fost reținute și escortate la IP Buiucani

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter