Vă propunem o reţetă inspirată din bucătăria turcească. E vorba despre un mic-dejun ce conţine ouă, iaurt şi un sos deosebit din unt - ingrediente deloc pretențioase, însă cu un rezultat spectaculos. Gustul ușor acrișor al iaurtului se combină foarte bine cu cel al untului cald și condimentat, creând un echilibru delicios. Vă invităm, deci, să descoperiți o combinație bogată în proteine și grăsimi sănătoase, pentru un mic-dejun consistent.
BETTY TURCULEȚ, jurnalistă TVR Moldova: Salutare prieteni. Astăzi vă invit într-o călătorie culinară spre Orient, unde tradiția întâlnește inovația în cea mai simplă și delicioasă formă – ouă gătite în stil turcesc. O variantă inedită a ouălor poșate, servite pe un pat cremos de iaurt, care îmbracă fiecare ou într-o savoare delicată. Un fel de mâncare perfect pentru un mic dejun savuros sau o gustare plină de energie.
INGREDIENTE:
- 2 ouă;
- 2 linguri de iaurt grecesc;
- 5 ml oțet de mere;
- 20 g unt;
- coajă rasă de la o lămâie;
- boia dulce;
- un vârf de ardei chilli;
- sare și piper.