Extern

Avioane britanice şi suedeze au interceptat două aeronave ruse în apropierea spațiului aerian al NATO

post-img
imagine simbol

Avioane britanice şi suedeze au interceptat două aeronave ruseşti care s-au apropiat joi seara de spaţiul aerian al NATO şi suedez, au anunţat Forţele aeriene regale (RAF) britanice, transmite vineri dpa, relatează Agerpres.

Aeronavele suedeze Gripen şi britanice Typhoon au interceptat un avion de luptă Su-27 (Flanker) al forţelor aeriene ruse şi un avion de recunoaştere Il-20, a precizat RAF.

Avioanele britanice iau parte la misiunea de supraveghere aeriană a NATO pentru ţările baltice, a menţionat Alianţa militară nord-atlantică.

"Aeronavele ruse nu au respectat normele internaţionale şi nu au comunicat cu Regiunile de informare a zborului (FIR) relevante, totuşi au rămas în spaţiul aerian internaţional şi au zburat în mod profesionist", a scris RAF pe Twitter, adăugând că "a fost o interceptare de rutină" pentru piloţii şi tehnicienii care asigură securitatea spaţiului aerian baltic.

Republicile baltice nu au apărare aeriană şi forţe aeriene proprii, bazându-se pe colegele lor din NATO pentru patrularea spaţiului aerian din apropierea graniţelor cu Rusia şi Belarus.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter