Actualitate

Flux rapid pentru posesorii de paşapoarte biometrice la aeroportul Henri Coandă din București

post-img
aeroportul Henri Coandă

Aerogara Plecări internaţionale a aeroportului Henri Coandă are, începând de vineri, un flux rapid de control pentru pasagerii cu paşapoarte biometrice, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

"Începând cu data de 26 mai, în aerogara Plecări internaţionale a aeroportului Henri Coandă, s-a deschis fluxul rapid de control pentru pasagerii posesori de paşapoarte biometrice. Acest proiect-pilot va funcţiona, pentru început, doar în intervalele orare cu vârf de trafic, adică atunci când fluxul de pasageri este maxim, şi va facilita accesul rapid al pasagerilor posesori de paşapoarte biometrice pe o linie de control de securitate dedicată, direct la porţile de control automat de frontieră (ABC - Automatic Border Control)", precizează CNAB, într-un comunicat, preluat de Agerpres.

Fluxul pentru paşapoarte biometrice se află în zona veche a aerogării Plecări şi este semnalizat pentru a fi identificat rapid de către pasageri.

"Operaţionalizarea acestui flux suplimentar se adaugă măsurilor luate ce către CN Aeroporturi Bucureşti pentru extinderea capacităţii de procesare a pasagerilor, în contextul creşterii semnificative a traficului aerian în perioada post-pandemică", se mai spune în document.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter