Sport

Presa internaţională după performanţa lui Popovici: Fenomenul de 17 ani a șters recordul mondial anterior

post-img
David Popovici

Presa internaţională a marcat, sâmbătă seară, performanţa reuşită de David Popovici la Campionatul European de la Roma, precizând că românul este un fenomen şi a făcut o cursă senzaţională, transmite News.ro

Ce au scris AP, Marca, Gazzetta dello Sport, BBC şi L’Equipe despre Popovici, potrivit G4Media.ro.

AP

“Românul David Popovici, de 17 ani, a devenit cel mai tânăr înotător  care doboară recordul mondial la 100 m liber, sâmbătă, bătând recordul  stabilit în urmă cu peste 13 ani în acelaşi bazin”.

Marca

“Fenomenul de 17 ani a şters recordul lui Cesar Cielo (46.91) cu 46.86, în finala de la Europene”

Gazzetta dello Sport

“Baby Fenomeno. Fenomenul român, care într-o lună va împlini 18 ani, a  câştigat aurul la Europenele de la Roma în cursa regină şi a stabilit  un nou record mondial”.

Bbc.com

“Seara nu va fi uitată şi pentru că Popovici a făcut o cursă  senzaţională. La Roma, adolescentul a reuşit un timp mai bun cu 0.05  secunde faaţă de brazilianul Cesar Cielo care stabilea recordul mondial  în 2009 în acelaşi bazin”.

L’Equipe

“La doar 17 ani, David Popovici a confirmat toate aşteptările,  dominând clar finala la 100 m liberm sâmbătă, la CE de la Roma, cu  record mondial”.

Sportivul David Popovici a câştigat, sâmbătă, medalia de aur în proba de  100 m liber, la Campionatul European de nataţie pentru seniori, la  Roma. El a stabilit noul record mondial al probei.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter