Întâlnirile TVR MOLDOVA

FOTO. Tudor Gheorghe, adorat și așteptat la Chișinău, la "Întâlnirile TVR MOLDOVA"

Tudor Gheorghe la Chisinau
Sursa video: TVR MOLDOVA

Succesul ţi-l clădeşti zilnic, pas cu pas, a declarat, ieri, artistul român Tudor Gheorghe, la serata culturală "Întâlnirile TVR MOLDOVA". Revederea cu marele compozitor, cântăreţ şi actor român s-a lăsat cu multe emoţii, dar şi dezvăluiri din biografia acestuia. Tradiţional, evenimentul a avut loc la Teatrul Naţional Satiricus Ion Luca Caragiale din Chişinău şi a adunat zeci de spectatori.

Tudor Gheorghe a fost așteptat în sala Teatrului Naţional Satiricus Ion Luca Caragiale cu aplauze, zâmbete și cu multă bucurie. Cei care au venit la întâlnirea cu maestrul scenei româneşti au aflat din prima sursă despre cariera sa, dar și despre munca titanică din spatele succesului.

Tudor Gheorghe

"Întâlnirile TVR MOLDOVA"


TUDOR GHEORGHE compozitor, interpret, actor: "Așa cum de fiecare dată spectacolele mele au avut o ţinută intelectuală şi publicul m-a cinstit cu prezență de fiecare dată. Mai ales că eu nu am venit cu acelaşi spectacol la Chişinău, începând din 90 când am venit pentru prima data."

"Întâlnirile TVR MOLDOVA"

"Întâlnirile TVR MOLDOVA" cu Tudor Gheorghe


Tudor Gheorghe nu este artistul care merge mână-n mână cu moda versurilor și a timpurilor. Chiar şi aşa, tinerii îl apreciază, îl respectă, iar mulţi nu ratează niciun eveniment cu participarea maestrului.

"Întâlnirile TVR MOLDOVA" cu Tudor Gheorghe

De-a lungul celor cinci decenii de activitate artistică, Tudor Gheorghe şi-a bucurat spectatorii prin varietatea stilurilor pe care le-a abordat în spectacole. A făcut reconstituiri folclorice alături de un taraf profesionist, a trecut și prin muzica interbelică, are chiar şi cântece pentru copii. Cert este că drumul artistului nu a fost lipsit de provocări.

"Întâlnirile TVR MOLDOVA"

TUDOR GHEORGHE compozitor, interpret, actor: "Eu am avut o pauză de câtiva ani de zile când nu am mai apărut în fața publicului, practic prin '87 când am fost interzis, nu am mai avut voie să apar pe scenă. În acești nouă ani o generație întreagă de copii aia care aveau când eu am tăcut 10 ani, erau adolescenţi, dar ei nu mai ştiau de mine pentru că se rupsese, le spuneau părinţii lor: bă, ăsta pe vremea noastră era o figură, era un tip care promova cultura într-o perioadă când aceasta era dată la margine."

Tudor Gheorghe

Proiectul "Întâlnirile TVR MOLDOVA" reprezintă o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalităţile de referinţă ale culturii din tot spaţiul românesc vin în faţa publicului de la Chişinău pentru discuţii de suflet.

"Întâlnirile TVR MOLDOVA" cu Tudor Gheorghe

"Întâlnirile TVR MOLDOVA"

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter