Social

Tradițiile culinare din Onițcani: Plăcinte și sarmale, gătite ca pe vremuri

post-img
Tradițiile culinare din Onițcani: Plăcinte și sarmale, gătite ca pe vremuri

Se știe bine: ceea ce e bun, devine, cu anii, și mai întrebat. În satul Onițcani, din raionul Criuleni, se mai gătesc plăcinte și sarmale, ca pe timpuri.

În satul Onițcani, din raionul Criuleni, tradițiile culinare au rămas neclintite de-a lungul timpului. Gospodinele din sat continuă să pregătească plăcinte și sarmale în același mod în care se făceau pe vremuri, iar gustul lor rămâne la fel de apreciat.

Silvia Iacub, director adjunct al Gimnaziului din Onițcani, a povestit cum a învățat să facă plăcintele, preluând rețeta de la mama soacră.

În paralel, Elena, o altă locuitoare a satului, a explicat cum pregătesc sarmalele, o altă mâncare tradițională.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter