Cultură

Pregătirile pentru Summitul Politic European din 1 iunie sunt în toi şi la castelul de la Bulboaca, gazda evenimentului istoric. Cum, dar şi cu ce bucate alese vor fi întâmpinaţi cei peste 2 000 de delegaţi

Pregătirile pentru Summitul Politic European din 1 iunie sunt în toi şi la castelul de la Bulboaca, gazda evenimentului istoric. Cum, dar şi cu ce bucate alese vor fi întâmpinaţi cei peste 2 000 de delegaţi

Bucate tradiționale și vinuri alese, care sunt adevărate "cărţi de vizită" pentru Republica Moldova, îi vor întâmpina pe oaspeţii la Summitul European din 1 iunie. Gazdele evenimentului fac ultimele pregătiri și spun că vor avea grijă ca totul să se desfășoare ca la carte.

La summitul politic de pe 1 iunie, cei aproximativ 2.000 de oaspeți străini vor putea să descopere și bucatele tradiționale ale Republicii Moldova. Vinuri autohtone selecte vor fi servite la mesele delegațiilor europene.

OLGA OVCHINNIKOVA manager, complex turistic: "Noi am ales un vin alb – Sânziene, din soiuri autohtone, foarte plăcut şi aromat. Desigur că Governor, e un vin foarte bun, cu caracter, cu arome plăcute, recomandat la carne. Noi avem doar vinuri seci şi un vin de desert, el e destul de dulce, e ice wine. Conceptul meniului va fi unul tradiţional, bazat pe bucătăria moldovenească, noi vom folosi doar produsele locale. Vom găti bucate tradiţionale puţin reinterpretate."

Cap de meniu este un vin roşu ce poartă numele localităţii Bulboaca, în care se desfaşoară întâlnirea politică la nivel înalt. OLGA OVCHINNIKOVA manager, complex turistic: "E făcut din soiuri Cabernet Sovignon, Merlot, Saperavi - roada anului 2019. E recomandat la bucate de carne, are o aromă plăcută de fructe uscate."

Aproximativ 100 de angajați ai complexului turistic, cu experiență bogată în organizarea evenimentelor protocolare, vor avea grijă ca ziua de 1 iunie să decurgă impecabil.

"Noi am deservit la mai multe evenimente grandioase, dar acest eveniment este mult mai mari şi evident că şi emoţiile sunt mult mai mari."

În complexul turistic se fac acum ultimele lucrări astfel incat întreaga zonă să arate impecabil.


OLGA OVCHINNIKOVA manager, complex turistic: "Decorul va fi doar unul floral, cu flori vii, totul cu un specific foarte protocolar. Mai multe spaţii deja au fost reamenajate, am făcut şi multe investiţii în aceste spaţii. Noi ne mândrim că putem să organizăm aici, la noi."

DANIELA DANILOVA jurnalist TVR MOLDOVA: "Timp de o zi, Castelul de la Bulboaca va fi ,,centrul Europei". Locația nu a fost aleasa întâmplator. Pe lângă frumusețea deosebită a complexului turistic și vinurile faimoase, conacul are și o istorie captivantă. Legenda pornește de la Constantin Mimi - vinificatorul care a adus în Basarabia secolului 19 cele mai noi tehnologii europene în domeniul vinificației, dar și primii butași de soiuri europene."

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter