Justiție

Doi polițiști de frontieră prezenți la un workshop specializat în control nuclear și radioactiv

post-img
Doi polițiști de frontieră prezenți la un workshop specializat în control nuclear și radioactiv

Doi specialiști din cadrul Poliției de Frontieră pe linie de control radioactiv și chimic la frontieră au participat săptămâna trecută la un workshop cu genericul: „Strategia regională privind acțiunile în timp și după producerea unui incident nuclear, astfel distructiv și în același timp atât de posibil în zilele noastre în regiunea Mării Negre”. Activitatea a avut loc la București, România.

Workshopul a reunit, la nivel internațional, experți recunoscuți din diferite domenii, precum: relații internaționale, studii de securitate, apărare și ordine publică, sociologie, psihologie. Totodată, subiectele puse în discuție au vizat cercetarea nucleară și medicina de urgență, aspecte de importanță pentru identificarea celor mai bune soluții factorilor de decizie și populației din Ucraina și vecinătatea statelor în cazul unui incident nuclear, la una din centralele nucleare din Ucraina.

În agendă au fost trecute discursurile experților, prezentările oficialelor UE, inclusiv realizarea unui schimb de experiență, întâlniri și discuții în grup axate pe teme de actualitate și de interes.

Evenimentul a fost organizat de către Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), pe parcursul a trei zile.
 

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter