Extern

Declarație cinică a unui guvernator din Siberia: Soldații ruși care mor în Ucraina „aparțin statului”

post-img
Militar ucrainean

Soldații ruși care mor în luptă în Ucraina „aparțin statului”, a declarat joi un guvernator regional la o întâlnire cu mamele militarilor căzuți pe front, transmite The Moscow Times.

Comentariile tranșante ale lui Igor Kobzev, șeful regiunii Irkuțk din sud-estul Siberiei, vin în contextul în care armata rusă recunoaște oficial mai puțin de 6.000 de victime, în ciuda faptului că a suferit eșecuri majore în invazia sa de nouă luni, scrie G4Media.

Citând cuvintele pe care i le-a spus propria mamă atunci când s-a înscris la o academie militară, Kobzev, în vârstă de 56 de ani, a spus

„De acum încolo nu-mi aparții mie, ci statului, patriei”.

„Cu onoare și mare înțelegere, predau un băiat de 18 ani în serviciul forțelor armate și tu devii o persoană a statului.”

În cadrul întâlnirii, Kobzev a acordat medalii mamelor soldaților căzuți la datorie și a afirmat că doar 28 de nativi din regiunea Irkuțk au murit în Ucraina

Surse media independente care urmăresc decesele militare din Rusia afirmă că 122 de militari din regiunea Irkuțk au murit în Ucraina începând din februarie.

Oficiali americani de rang înalt estimează că 100.000 de soldați ruși au murit, au fost dați dispăruți sau au fost grav răniți în acest război.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter