Justiție

Noul şef a Procuraturii Anticorupţie a depus jurământul în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Procurorilor

Noul şef a Procuraturii Anticorupţie a depus jurământul în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Procurorilor

Noul şef a Procuraturii Anticorupţie a depus astăzi jurământul în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Procurorilor. Veronica Dragalin a declarat că îşi va îndeplini conştiincios obligaţiile iar ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a precizat că aşteaptă reforme veritabile şi accelelarea luptei cu corupţia.

VERONICA DRAGALIN,  șef, Procuratura Anticorupție: „Eu,  Veronica Dragalin jur să respect cu strictețe Constituția, legile  Republicii Moldova, drepturile și libertățile omului și să-mi  îndeplinesc conștiincios obligațiile ce îmi revin”.

Jurământul urmează să fie semnat de procurorul general și membrii Consiliului Superior al Procurorilor.

SERGIU LITVINENCO, ministrul Justiţiei: „Aveți  o sarcină dificilă - reformarea Procuraturii Anticorupție într-o  instituție etalon, care să reziste în timp și accelerarea luptei cu  corupția așa încât cetățenii să creadă că avem o instituție care face  dreptate. Sunt optimist și suntem deschiși să avem colaborări. Mult  succes în activitate”.

Pe  întâi august, Veronica Dragalin a fost prezentată angajaţilor  Procuraturii, în prezenţa preşedintelui Maia Sandu, a procurorului  general interimar, Dumitru Robu, și a ministrului justiţiei, Sergiu  Litvinenco. 

Mandatul este pentru o perioadă 5 ani. Veronica Dragalin a  declarat în timpul probei interviului că printre prioritățile sale se  numără pedepsirea celor care au furat statul, întoarcerea banilor furați  cetățenilor și creșterea credibilității societății în Procuratură.
 

Veronica Dragalin a câştigat concursul pentru funcția de procuror-șef al  Procuraturii Anticorupţie pe 7 iunie. Familia ei este stabilită de multă  vreme în SUA. 

Acolo, ea era procuror adjunct al Statelor Unite ale  Americii, în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul  procurorului american din districtul central al Californiei. 

În 2019,  Veronica Dragalin a obținut Premiul "Cazul Anului" din partea Biroului  Alcool, Tutun, Arme și Explozibili, iar în 2020 - Premiul Directorului  FBI.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter