Social

Ministerul Educaţiei nu renunţă la ideea introducerii unor sancţiuni pentru elevii agresivi. Ce prevede acest proiect de lege

video

Ministerul Educaţiei nu renunţă la ideea introducerii unor sancţiuni pentru elevii cu un comportament agresiv şi cere modificarea în acest sens a Codului Educaţiei. Ministrul Dan Perciun a precizat că s-a elaborat un amendament ce stabileşte condiţiile în care se poate ajunge până la exmatricularea elevilor violenţi faţă de colegi sau profesori.

DAN PERCIUN ministrul Educaţiei: „Noi am definitivat un amendament la proiectul de lege care vine să detalieze procedurile şi să ofere mai multă siguranţă pentru elevi pentru desfăşurarea acestor procese. De exemplu, am prevăzut că exmatricularea nu poate avea loc decât cu avizul Ministerului Educaţiei, nu pot fi sancţionaţi copii cu cerinţe educaţionale speciale şi un şir de alte prevederi au fost incluse acolo.”

Acest proiect de lege a fost aprobat în prima lectură de Parlament, iar dezbaterile în lectura finală ar urma să aibă loc joi. Astfel, Codul Educației ar putea fi completat cu o listă de sancțiuni pentru elevii agesivi la şcoală, printre care suspendarea temporară de la lecţii sau chiar exmatricularea. În timp ce unii dascăli au declarat că susţin propunerea ca elevii ce comit abateri grave să fie sancţionaţi, reprezentanţii unor organizaţii pentru drepturile copilului le-au cerut autorităţilor să renunţe la proiect.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter