Recomandări

Obiectiv Comun: Politici de protecție a consumatorului

post-img
Obiectiv Comun
Sursa foto: TVR

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor este marcată în fiecare an, în data de 15 martie, ca mijloc de sensibilizare la nivel mondial cu privire la drepturile şi nevoile consumatorilor. Sărbătorirea acestei zile reprezintă o şansă de a solicita factorilor de decizie respectarea şi protejarea drepturilor tuturor consumatorilor şi de a protesta faţă de abuzurile şi nedreptăţile sociale care subminează aceste drepturi. Planul de acțiuni al ANSP în domeniul protecției consumatorilor este orientat spre scăderea riscului de apariție a produselor și serviciilor periculoase pe piață, creșterea capacității decizionale a consumatorului prin educarea și informarea acestuia, informarea mediului de afaceri, regulile de comerț și de plasare pe piață a produselor și serviciilor și apărarea drepturilor fundamentale și intereselor economice ale consumatorului.

Angajamentele pentru 2023 şi politicile de protecţie a consumatorului sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi. Invitaţii ediţiei sunt: SERGIU DĂRĂNUȚĂ – şef Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor; STAS MADAN - expert Expert-Grup; SORIN MIERLEA - președinte Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România. Realizator - Elena Guțu, producător - Ana Iacub.

Emisiunea Obiectiv Comun este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 17.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, dar şi online pe pagina de Facebook.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter