Politic

Republica Moldova, pe agenda discuțiilor premierului român, Marcel Ciocalu, în SUA

Republica Moldova, pe agenda discuțiilor premierului român, Marcel Ciocalu, în SUA

Premierul României, Marcel Ciolacu, a avut in SUA o întrevedere cu secretarul de stat american Antony Blinken. Cei doi au discutat despre proiecte economice comune şi consolidarea sprijinului politic şi de securitate. Marcel Ciolacu a ţinut să vorbească şi despre situaţia din Republica Moldova.

MARCEL CIOLACU, premierul României: „În afară de parteneriatul pe care îl aveţi cu România, să avem întotdeauna în vedere şi de Republica Moldova. Este cea mai vulnerabilă ţară în acest moment în Europa, după Ucraina, unde există un conflict armat. Iar în Republica Moldova există un conflict şi un război hibrid asupra preşedintelui Maia Sandu, asupra unui guvern democratic”.

Marcel Ciolacu se află într-o vizită oficială la Washington D.C. şi la New York, până miercuri, însoţit de o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, cel al Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Radu Oprea. Conform unui comunicat al Guvernului României, premierul de la Bucureşti va avea întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali americani.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter