Actualitate

Au început primele cursuri gratuite de limba română în Republica Moldova. Aproximativ 2.500 de adulţi vor studia limba română, ajutaţi de profesori cu mare experienţă

Au început primele cursuri gratuite de limba română în Republica Moldova. Aproximativ 2.500 de adulţi vor studia limba română, ajutaţi de profesori cu mare experienţă

Au început primele cursuri gratuite de limba română în Republica Moldova. Aproximativ 2.500 de adulţi vor studia limba de stat, ajutaţi de profesori cu mare experienţă. De toate vârstele şi de toate profesiile, participanţii la aceste lecţii spun că îşi doresc să poată comunica bine, la locul de muncă şi în societate, şi de aceea se vor strădui să fie elevi conştiincioşi.

La cursurile de limba română putem întâlni persoane din diverse domenii, dornice să studieze limba română nu doar din necesitate ci şi pentru că doresc să lege prietenii în Republica Moldova sau să călătorească în România.

Cursurile se desfăşoară cu prezenţă fizică şi online, în mai multe localităţi. La final, participanţii vor obține un certificat care va indica nivelul de competență lingvistică.

Elevii sunt ajutaţi de mentori bine pregătiţi, instruiţi printr-un program de formare continuă.

SILVIA MAZNIC profesor: „Sunt cursuri gratuite, care oferă posibilitatea celor care vor să comunice în limba română, oferindu-le astfel posibilitatea să se integreze în societatea noastră, totodată au şi scopul de a se integra prin valorile, tradiţiile noastre şi a le educa respectful şi aprecierea faţă de acestea”.

Programul național aprobat de Guvern se va desfășura până în 2025.

La a doua etapă a acestor cursuri, organizată în perioada 25 septembrie – 3 decembrie 2023, vor participa aproximativ 4.000 de persoane.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter