Actualitate

Igor Grosu: Ne-am învățat lecția și nu vom mai admite ca cineva să ne șantajeze din punct de vedere energetic

post-img
Igor Grosu, la Punctul pe AZi

Republica Moldova nu va avea nicio problemă legată de aprovizionarea cu gaze naturale în următorul sezon rece. De asemenea, nu vor exista probleme nici cu tariful la gaze naturale, iar cei care vorbesc despre majorarea tarifului sunt rău intenționați. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.

ZFR

„Noi ne-am învățat lecția, ne-am învățat cum să cumpărăm de pe piețele libere, la prețuri pe care noi decidem că cumpărăm, nimeni nu ne închide sau ne reduce volumele de gaze atunci când ne e mai grea viața. Suntem asigurați, vom avea și gaze, și electricitate. Ne-am învățat lecția și nu vom mai admite ca cineva să ne șantajeze din punct de vedere energetic”, spune Igor Grosu. 

Speakerul Parlamentului declară că autoritățile au toată certitudinea că nu vor exista probleme la capitolul aprovizionare cu gaze și tarife, iar zvonurile precum că tarifele la gaze urmează a fi majorate sunt „sperietori” caracteristice campaniei electorale.

„Este vorba de rea voință, de a induce o stare de instabilitate. Avem soluții pentru această iarnă, dar și pentru alte ierni”.

De asemenea, Igor Grosu spune că, la un moment dat, și regiunea transnistreană va trebui să achite pentru gazele naturale pe care le consumă, subliniind că consumul gratuit de gaze de către malul stâng al Nistrului este „ca și cașcavalul în capcană”.

Emisiunea poate fi urmărită integral AICI.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter