Fiecare sat cu obiceiurile sale, mai ales când e vorba de mâncărurile tradiționale. Să urmărim o rețetă de vărzări ca la Lozova.
Sunt apetisante, gustoase și nicio prăjitură nu le face concurență. E despre vărzările coapte în cuptor, cu gustul copilăriei noastre. LIUBA NECOLAESCU locuitoare a satului Lozova, r. Strășeni: Se face simplu: apă, sare și făină. Așa se face pentru vărzări. Facem biluțele, lăsăm un 5-10 minute… le învălim un pic, așa.
Cât timp aluatul se odihnește, pregătim tăvile. Femeile din Lozova se țin de o tradiție pe care o știu cel mai bine.
LIUBA NECOLAESCU locuitoare a satului Lozova, r. Strășeni: De obicei, așa se făcea la bunici. Mamele ne-au învățat… foarte aromat și foarte gustos.
Iată de unde a pornit istoria acestor plăcinte, care au devenit o specialitate a satului.
Pentru că trebui umplut cuptorul, în ajutorul gospodinei a venit micuța Simona.
De la mama ei a învățat niște lucruri bune.