Sci-Tech

Învățăm să facem vărzări ca la Lozova

video

Fiecare sat cu obiceiurile sale, mai ales când e vorba de mâncărurile tradiționale. Să urmărim o rețetă de vărzări ca la Lozova.

Sunt apetisante, gustoase și nicio prăjitură nu le face concurență. E despre vărzările coapte în cuptor, cu gustul copilăriei noastre. LIUBA NECOLAESCU locuitoare a satului Lozova, r. Strășeni: Se face simplu: apă, sare și făină. Așa se face pentru vărzări. Facem biluțele, lăsăm un 5-10 minute… le învălim un pic, așa.

Cât timp aluatul se odihnește, pregătim tăvile. Femeile din Lozova se țin de o tradiție pe care o știu cel mai bine.

LIUBA NECOLAESCU locuitoare a satului Lozova, r. Strășeni: De obicei, așa se făcea la bunici. Mamele ne-au învățat… foarte aromat și foarte gustos.

Iată de unde a pornit istoria acestor plăcinte, care au devenit o specialitate a satului.

Pentru că trebui umplut cuptorul, în ajutorul gospodinei a venit micuța Simona.

De la mama ei a învățat niște lucruri bune.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter