Sport

Emoţii maxime, la Hânceşti. Fotbaliștii clubului FC Petrocub au ajuns, în premieră, campioni ai Republicii Moldova

Emoţii maxime, la Hânceşti. Fotbaliștii clubului FC Petrocub au ajuns, în premieră, campioni ai Republicii Moldova

Visul a devenit realitate pentru fotbaliștii clubului FC Petrocub, care au ajuns, în premieră, campioni ai Republicii Moldova. Au fost momente feerice pe stadionul din Hîncești, unde sportivii antrenați de Andrei Martin au încheiat, aseară, campionatul cu o victorie categorică, în prezenţa suporterilor.

Focuri de artificii, confetti, șampanie și o explozie de fericire. A fost atmosfera de la ceremonia de premiere a campioanei Republicii Moldova la fotbal. Fondat în 1999, FC Petrocub și-a adjudecat, pentru prima dată în istorie, titlul suprem din Super Liga.

CORNELIU COTOGOI, mijlocaș, FC Petrocub Hîncești: "Sincer să fiu, nu pot să cred. Nu conștientizez ceea ce am făcut cu echipa. Sunt foarte bucuros, sunt mândru că fac parte din acest colectiv."

VLADIMIR AMBROS, căpitan, FC Petrocub Hîncești: "A fost un campionat curat, un campionat foarte bun, în care campionul a câștigat în teren, dar nu în afara lui."

Jucătorii, pregătiți de Andrei Martin, au sărbătorit performanța istorică alături de peste o mie de suporteri, veniți special pe stadionul din Hîncești.

MAXIM POTÎRNICHE, fundaș, FC Petrocub Hîncești:" – Este o senzație nemaipomenită. – Este cea mai dulce victorie? – Cu siguranță, deoarece este obținută acasă, alături de fanii noștri."

ION JARDAN, fundaș, FC Petrocub Hîncești: "Le-am făcut un cadou tuturor celor din Hîncești. Am obținut titlul și am câștigat în ultimul meci. Am făcut o sărbătoare deplină pentru toată lumea."

FC Petrocub a încheiat stagiunea în stil de mare campioană. "Leii" au înregistrat o victorie categorică, scor 4 la 1, în fața celor de la Zimbru Chișinău. La fiecare gol marcat de echipa din Hîncești, spectatorii au fost în delir.

Trupa lui Andrei Martin a fost de neînvins în faza secundă a Super Ligii. "Leii" au obținut șapte victorii și trei remize în zece meciuri, având un avans de șase puncte față de Sheriff Tiraspol, care cucerise, până acum, opt titluri la rând.

ANDREI MARTIN, antrenor, FC Petrocub Hîncești: "Am fost mai stabili pe parcursul primăverii. Am fost mai buni ca adversarii și merităm pe deplin. Este victoria băieților, îi felicit încă o dată!"

MIHAIL USATÎI, președinte de onoare, FC Petrocub Hîncești: "Este foarte bine să fii campion, nespus de frumos. E clar că este o mare mândrie."

Pe lângă medaliile de aur, "leii" au primit, în premieră, și biletul de participare în preliminariile Ligii Campionilor. Până atunci, însă, FC Petrocub mai are o provocare. Echipa din Hîncești ar putea să-și treacă în palmares încă un trofeu pe 25 mai, la Chișinău, când este programată finala Cupei Republicii Moldova. Adversară va fi gruparea FC Zimbru, care nu a mai strălucit în nicio competiție din 2014.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter