Economic

România va acorda R. Moldova o donație de 19 milioane de lei pentru a asigura funcţionarea sistemului energetic

Ajutor din partea României
Sursa video: TVR MOLDOVA

România va acorda Republicii Moldova un nou ajutor umanitar de urgenţă, cu titlu gratuit, în vederea asigurării bunei funcţionări a sistemului energetic. Valoarea donației aprobate de Guvernul de la Bucureşti este de 19 milioane de lei.

DAN CĂRBUNARU, purtător de cuvânt, Guvernul României: „A fost aprobată prin hotărâre de Guvern scoaterea din rezerva de stat a circa 130 de litri de motorină, 113 mii litri benzină şi alte 5 milioane de litri de păcură. Este un ajutor care va consolida, va creşte securitatea energetică a Republicii Moldova şi este răspunsul concret pe care România îl dă solicitării adresate prin intermediul ambasadei Republicii Moldova în România.”

România a mai acordat Republicii Moldova și anul trecut un ajutor sub formă de 6 mii de tone de motorină, pentru agricultorii afectaţi de seceta din  2020. În cei doi ani de pandemie de coronavirus, România a oferit sprijin constat sistemului medical basarabean. 

De asemenea, la începutul acestui an, România a anunţat că va oferi Republicii Moldova un ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro pentru implementarea proiectelor în infrastructură, sănătate, educaţie şi energetic.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter