Social

Un copil de 13 ani a decedat la Spitalul de Psihiatrie din orașul Codru

Un copil de 13 ani a decedat la Spitalul de Psihiatrie din orașul Codru

Un copil de 13 ani din raionul Căușeni a decedat în urma unei toxiinfecții medicamentoase. Acesta a fost internat inițial în Spitalul Raional Căușeni, ulterior în Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru, secția Terapie Intensivă.

ZFR

Potrivit Ministerului Sănătății, copilul era în vizorul psihiatrului de la vârsta de 4 ani.  În perioada 23-29 august 2024, pacientul s-a tratat la Spitalul Raional Căușeni de bronhopneumonie cu sindrom toxico-infecțios. 

După externare, starea lui s-a agravat, iar pe 2 septembrie familia s-a adresat din nou la același spital. În urma examinării de către psihiatrul din Căușeni, s-a decis transferul pacientului la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru. La internare, în staționar, a fost diagnosticat cu retenție urinară de etiologie toxică medicamentoasă. 

„Pacientul a fost internat în Secția de terapie intensivă, unde i-a fost aplicat tratament medicamentos, însă starea generală a continuat să se agraveze, progresând simptomatica de intoxicație, care a provocat insuficiență poliorganică. În consecință, pacientul a decedat”, spun reprezentanții Ministerului Sănătății. 

CRISTINA ŢURCANU, purtător de cuvânt, Spitalul raional Căuşeni: „Vine mai mult chirurgical, cu dureri abdominale, dar cu starea pe fonul de tratament din spusele mamei agravată, adică nu prea mergea tratamentul. Ulterior, dimineaţa s-a făcut consiliu pe baza copilului şi s-a hotărât să fie transferat la spitalul de psihiatrie. Tratamentul îl primea şi era dat de la medicul psihiatru. Nu a fost ceva dat de noi sau de mămică din capul ei. Ce a scris medicul psihiatru, aceea a administrat”.

Corpul neînsuflețit al minorului a fost predat la Centrul de Medicină Legală.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter