Actualitate

Secretarul general al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, Nicolae Ivășchescu, a participat la conferința „Cultura și Dialogul Academic – deschideri spre viitorul comun european”, organizată de USM

post-img
participare

Secretarul general al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Nicolae Ivășchescu, a participat astăzi la conferința “Cultura și Dialogul Academic – deschideri spre viitorul comun european”, organizată de Universitatea de Stat din R. Moldova.

La acest eveniment au luat cuvântul rectorul USM, Igor Șarov, rectorul UB, Marian Preda, consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației și cercetării, Valentina Chicu, consilierul președintelui României în domeniul Cultură, Culte și Minorități Naționale, Sergiu Nistor, președintele ICR, Liviu Jicman și prim-colaboratorul Ambasadei României în Republica Moldova, Ovidiu Năftănăilă.

Cu această ocazie, secretarul general al DRRM a transmis următorul mesaj: “Drumul spre Uniunea Europeană necesită adoptarea și implementarea a numeroase reforme în diverse sectoare, inclusiv cultural și educațional. Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova are ca obiectiv sprijinirea acestui proces cu precădere asupra dezvoltării eficiente a reformelor.

Ne leagă o comunitate de limbă, istorie și cultură, iar această comunitate poate fi mai puternică și mai unită doar cu o gândire pro europeană ce va duce la o apartenența la spațiul european”.

În cadrul evenimentului, rectorul Universității de Stat din R. Moldova, Igor Șarov a subliniat importanța ajutorului primit din partea DRRM și buna colaborare cu Universitatea București.

“Dialogul academic dintre cele două Alma Mater constituie expresia clară a angajamentului nostru comun pentru destinul european al Republicii Moldova“ a fost mesajul președintelui Klaus Iohannis, transmis de consilierul prezidențial Sergiu Nistor, prezent la conferință.  

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova va continua proiectele dedicate studenților de peste Prut. Modernizarea și eficientizarea condițiilor de studiu pentru tineri fiind necesară pentru un viitor european comun.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter