Social

Absolvenții de liceu își vor putea afla în regim online notele obținute la examenele de Bacalaureat

post-img
Note Bacalaureat

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, împreună cu Ministerul Educației, intenționează să introducă un sistem online prin care absolvenții de liceu să verifice rapid, în timp real și în siguranță rezultatele obținute la examenele de BAC, Prin urmare, elevii nu vor fi nevoiți să se deplaseze la centrele de Bacalaureat pentru a-și afla notele, menționează ministrul Dumitru Alaiba.

„Eliminăm timpul de așteptare și îmbulzeala. Nu mai va mai fi necesar să te deplasezi la centrele de Bacalaureat doar ca să afli nota. Mai bine citești o carte. Planificăm să fie lansat pentru sesiunea curentă de Bacalaureat. Timpul oamenilor este foarte prețios. Digitalizarea tuturor proceselor înseamnă timp în plus pentru oamenii noștri. Timp folosit mai util”, a specificat ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, potrivit Moldova1.

Sesiunea de Bacalaureat se va încheia marți, 20 iunie, cu proba de examen la limba maternă, la care vor participa 462 de candidați. Dintre aceștia, 199 de candidați vor susține proba la Limba și literatura bulgară, 207 candidați – proba la Limba și literatura găgăuză, iar 56 de candidați vor susține proba la Limba și literatura ucraineană.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter