Cultură

"Calea spre descoperiri ştiinţifice", școală de vară organizată de Academia de Ştiinţe a Moldovei în cooperare cu Academia Română

"Calea spre descoperiri ştiinţifice", școală de vară organizată de Academia de Ştiinţe a Moldovei în cooperare cu Academia Română

Academia de Ştiinţe a Moldovei în cooperare cu Academia Română organizează o scoala de vară cu genericul "Calea spre descoperiri ştiinţifice. Vor fi multe sesiuni academice, la care vor conferenția savanţi internaţionali printre care şi laureaţi ai Premiului Nobel.

ZFR

Timp de 5 zile, aproape 70 de tineri din Republica Moldova participă la şcoala de vară "Calea spre descoperiri ştiinţifice". Scopul proiectului este de a promova valorile şi virtuţile academice în rândul tinerei generaţii.

CATARINA GRECU participantă: Când am auzit despre şcoala de vară am fost inspirată să cunosc, să învăţ, să continui drumul meu veşnic în lumea ştiinţelor.

ECATERINA DONEV participantă: Sunt studentă la Facultatea de Chimie şi Tehnologie chimică de la USM, motiv pentru care sunt motivată să cunosc şi să învăţ mai multe lucruri despre domeniul meu. Universitatea de Stat

In sesiunile de instruire, tinerii se vor intilni cu 14 profesori de la prestigioase universităţi internaţionale, printre ei şi laureaţi ai Premiului Nobel.

Acad. ION TIGHINEANU preşedinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei: Să le trezim interesul faţă de cercetarea ştiinţifică. Soluţiile sunt aşteptate de la oamenii de ştiinţă. Desigur, vom reuşi dacă vom pregăti cadre tinere

ZFR

Acad. IOAN-AUREL POP preşedintele Academiei Române: De obicei, Academia este o instituţie a bătrânilor, a înţelepţilor care au făcut ceva în viaţa lor. E păcat ca experienţa aceasta să rămână neîmpărtăşită. Iar atunci credem că legătura acestor savanţi este esenţială.

La deschiderea şcolii de vară, Editura Academiei Române a făcut o donaţie de carte pentru participanţi.

VALERIU MATEI director general, Editura Academiei Române: Ne bucurăm că putem contribui prin aceasta la apropierea şi mai mare a celor două maluri de Prut pentru că sensul viitorului nostru este cel unic în spaţiul istoric şi etnic al devenirii noastre naţionale.

Şcoala de vară este organizată de Academia de Ştiinţe a Moldovei în cooperare cu Academia Română şi se va încheia pe 31 august.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter