Social

Câți refugiați din Ucraina şi-au găsit un loc de muncă în R. Moldova, până în prezent

post-img
imagine simbol

De la începutul invaziei ruse în Ucraina până în prezent 1411 cetăţeni din Ucraina, dintre care 971 femei şi 440 bărbaţi, s-au angajat în câmpul muncii din R. Moldova. Cei mai mulţi cetăţeni ucraineni sunt angajaţi în mun. Chişinău (1091), UTA Găgăuzia (58), Bălţi (68).

Cei mai mulţi cetăţeni ucraineni sunt angajaţi în mun. Chişinău (1091), UTA Găgăuzia (58), Bălţi (68).

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

De la începutul anului curent și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 478 angajatori, declarând 4380 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.Totodată, în perioada menționată, circa 110 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

Precizăm, că ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter